فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
فصل اول- مقدمه و كلیات
1-1-مقدمه……………………………………….. 2
1-2-فرضیات تحقیق…………………………………. 3
1-3-اهداف تحقیق………………………………….. 3
1-4-كلیات……………………………………….. 4
1-4-1- کشاورزی پایدار……………………………… 4
1-4-2- کشت مخلوط…………………………………. 4
1-4-3- تاریخچه کشت مخلوط…………………………… 4
1-4-4- چند کشتی………………………………….. 5
1-4-5- انواع روشهای چند کشتی……………………….. 5
1-4-5-1- چند کشتی متوالی یا پیدرپی………………….. 5
1-4-5-2- کشت دوگانه……………………………….. 5
1-4-5-3- کشت سهگانه……………………………….. 6
1-4-5-4- کشت چهارگانه……………………………… 6
1-4-5-5- چندکشتی همزمان……………………………. 6
1-4-5-6- کشت درهم………………………………… 6
1-4-5-7- کشت مخلوط ردیفی…………………………… 7
1-4-5-8- کشت مخلوط نواری…………………………… 7
1-4-5-9- کشت راهرویی یا جنگل زراعی………………….. 7
1-4-5-10- کشت تأخیری………………………………. 7
1-4-6- مزایای کشت مخلوط……………………………. 7
1-4-6-1- افزایش عملکرد در واحد سطح………………….. 7
1-4-6-2- بهبود کیفی محصول………………………….. 7
1-4-6-3-ثبات عملکرد و کاهش خطرات احتمالی…………….. 8
1-4-6-4- حداکثر استفاده از منابع موجود………………. 8
1-4-6-5- بهبود حاصلخیزی خاک………………………… 9
1-4-6-6- حفاظت از باد و سرما……………………….. 9
1-4-6-7-حفاظت از گرما و نور شدید……………………. 9
1-4-6-8-افزایش پروتئین محصول……………………….. 10
عنوان شماره صفحه
1-4-6-9-قیم شدن برای گیاه همجوار……………………. 10
1-4-6-10-کاهش نفخ دام……………………………… 10
1-4-6-11-استفاده بهینه از زمینهای غیر مکانیزه…………. 10
1-4-6-12-کاهش خسارت ناشی از آفات، بیماریها و علفهای هرز… 10
1-4-7- محدودیتهای کشت مخلوط………………………… 11
1-4-7-1-رقابت برون گونه ای…………………………. 11
1-4-7-2- اثرات سوء ترشحات ریشهای (دگرآسیبی)………….. 12
1-4-7-3- محدودیت کاربرد ادوات کشاورزی……………….. 12
1-4-8- عوامل موثر در کشت مخلوط……………………… 12
1-4-8-1- تراکم گیاهی………………………………. 12
1-4-8-2- آرایش فضایی………………………………. 13
1-4-8-3- ویژگیهای گیاهی……………………………. 13
1-4-8-4- زمان نسبی کاشت……………………………. 13
1-4-9- سیستمهای کشت مخلوط برخوردار از لگوم…………… 13
1-4-10- گیاهان مورد مطالعه…………………………. 14
1-4-10-1- آفتابگردان………………………………. 14
1-4-10-1-1- منشا و اهمیت…………………………… 14
1-4-10-2- لوبیا چشم بلبلی………………………….. 14
1-10-3- سویا…………………………………….. 15
1-10-3-1- تاریخچه سویا…………………………….. 15
1-10-3-2- اهمیت سویا………………………………. 15
1-10-3-3- گیاهشناسی سویا…………………………… 15
فصل دوم: بررسی منابع
2-1- کشت مخلوط…………………………………… 17
2-1-1- عملکرد و اجزای عملکرد……………………….. 17
2-1-2- نسبت برابری زمین (LER)………………………. 19
2-1-3- کنترل علفهای هرز……………………………. 22
فصل سوم: مواد و روشها
3-1- مکان و زمان اجرای طرح…………………………. 25
3-2- ابعاد و مشخصات آماری طرح………………………. 25
3-3- آمادهسازی زمین……………………………….. 25
3-4- کاشت و داشت…………………………………. 26
3-5- نمونهبرداریها……………………………….. 26
3-5-1- صفات مورفولوژیك، عملكرد و اجزای عملكرد گیاهان زراعی 26
3-5-1-1- ارتفاع بوته………………………………. 26
3-5-1-2- عملکرد بیولوژیک…………………………… 26
3-5-1-3- تعداد غلاف در بوته (برای سویا و لوبیا چشم بلبلی).. 26
3-5-1-4- تعداد دانه در غلاف (برای سویا و لوبیا چشم بلبلی).. 26
3-5-1-5- قطر طبق…………………………………. 26
3-5-1-6-تعداد دانه(برای آفتابگردان)…………………. 26
3-5-1-7- تعداد دانه پر(برای آفتابگردان)……………… 26
3-5-1-8- درصد پوکی دانه(برای آفتابگردان)…………….. 27
3-5-1-9- عملکرد دانه………………………………. 27
3-5-1-10- شاخص برداشت……………………………… 27
3-5-1-11- وزن صد دانه……………………………… 27
3-5-2-صفات علف های هرز…………………………….. 27
3-5-2-1- تعیین گونههای علفهای هرز…………………… 28
3-5-2-2- تعیین تراکم علفهای هرز…………………….. 28
3-5-2-3- تعیین وزن خشک علفهای هرز…………………… 28
3-6-شاخص های ارزیابی کشت مخلوط……………………… 28
3-7- محاسبات آماری……………………………….. 29
فصل چهارم: نتایج
4-1- آفتابگردان………………………………….. 31
4-1-1- عملكرد دانه……………………………….. 31
4-1-2- قطر طبق…………………………………… 33
4-1-3- ارتفاع بوته……………………………….. 33
4-1-4- شاخص برداشت……………………………….. 34
4-1-5- تعداد دانه………………………………… 35
4-1-6- تعداد دانه پر………………………………. 36
4-1-7- درصد پوکی دانه……………………………… 37
4-1-8- وزن صد دانه……………………………….. 38
4-1-9- عملكرد بیولوژیك…………………………….. 39
4-2- لوبیا چشمبلبلی……………………………….. 40
4-2-1- عملکرد دانه……………………………….. 40
4-2-2- تعداد غلاف در بوته…………………………… 42
4-2-3- تعداد دانه در غلاف…………………………… 43
4-2-4- وزن صد دانه……………………………….. 44
4-2-5- شاخص برداشت……………………………….. 45
4-2-6- عملكرد بیولوژیك…………………………….. 46
4-2-7- ارتفاع بوته……………………………….. 47
4-3-سویا………………………………………… 48
4-3-1- عملکرد دانه……………………………….. 48
4-3-2-تعداد غلاف در بوته……………………………. 50
4-3-3- تعداد دانه در غلاف…………………………… 50
4-3-4-وزن صد دانه………………………………… 51
4-3-5-شاخص برداشت………………………………… 52
4-3-6-عملكرد بیولوژیك……………………………… 52
4-3-7- ارتفاع بوته……………………………….. 53
4-4- تراکم و زیست توده علفهای هرز…………………… 54
4-4-1- تراکم علفهای هرز پهن برگ…………………….. 54
4-4-2- تراکم علفهای هرز باریک برگ…………………… 56
4-4-3- تعداد کل علفهای هرز…………………………. 57
4-4-4- زیست توده علفهای هرز پهن برگ…………………. 58
4-4-5- زیست توده علفهای هرز باریک برگ……………….. 59
4-4-6- زیست توده کل علفهای هرز……………………… 60
4-5- ارزیابی کشت مخلوط…………………………….. 62
4-5-1- نسبت برابری زمین (LER)………………………. 62
4-5-1-1- LER جزئی آفتابگردان………………………. 62
4-5-1-2- LER جزئی سویا……………………………. 63
4-5-1-3- LER جزئی لوبیا چشم بلبلی…………………… 64
4-5-1-4- LER کل………………………………….. 65
4-5-2- ضریب تهاجم (A)…………………………….. 66
4-5-3- افت واقعی عملكرد (AYL)……………………… 67
4-5-3-1- AYL جزئی آفتابگردان………………………. 67
4-5-3-2- AYL جزئی لگوم……………………………. 69
4-5-3-3- AYL كل………………………………….. 70
4-5-4- نسبت رقابتی (CR)…………………………… 71
4-5-4-1- CR جزئی آفتابگردان……………………….. 71
4-5-4-2- CR جزئی لگوم…………………………….. 72
4-5-5- سودمندی مخلوط (IA)………………………….. 73
4-5-5-1- IA جزئی آفتابگردان………………………… 73
4-5-5-2- IA جزئی لگوم……………………………… 74
4-5-5-3- IA كل…………………………………… 75