• بررسی تأثیر تقسیط نیتروژن و کاربرد اسید هیومیک بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت در رقابت با علف­های هرز . دوازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات، 16-14 شهریور- 1391.
  • تاثیر کاربرد اسید هیومیک و تقسیط نیتروژن بر جمعیت و تولید ماده خشک علف های هرز ذرت. چهارمین همایش علوم علف­های هرز ایران- 1390.
  •  

     

     

     

     

     

     

    فهرست مطالب                                                                               صفحه

    فصل اول: مقدمه و کلیات                                                                                           

    1-1- مقدمه ………………………………………………………………………………………………………………………………… ..1

    1-2- کلیات …………………………………………………………………………………………………………………………………..4

    1-2-1- اهمیت غلات در تغذیه انسان …………………………………………………………………………………………5

    1-2-2- اهمیت اقتصادی ذرت …………………………………………………………………………………………………….5

    1-2-3- ویژگی­های گیاهشناسی ………………………………………………………………………………………………..5

    1-2-4- ارزش غذایی ذرت …………………………………………………………………………………………………………..6

    1-2-5- مراحل رشد ذرت ……………………………………………………………………………………………………………7

    1-2-6- اکولوژی …………………………………………………………………………………………………………………………..8

    1-2-6-1- حرارت ………………………………………………………………………………………………………………………..8

    1-2-6-2- نور ………………………………………………………………………………………………………………………………8

    1-2-7-کاشت ذرت ………………………………………………………………………………………………………………………9

    1-2-8- آبیاری ذرت …………………………………………………………………………………………………………………….9

    1-2-9- نیاز غذایی ذرت …………………………………………………………………………………………………………….10

    1-2-9-1- کود­های حیوانی و سبز …………………………………………………………………………………………….10

    1-2-9-2- کود فسفر ………………………………………………………………………………………………………………….10

    1-2-9-3-کود پتاس……………………………………………………………………………………………………………………11

    1-2-9-4- نیتروژن …………………………………………………………………………………………………………………….11

    1-2-10- اسید هیومیک …………………………………………………………………………………………………………….12

    1-2-10-1- تفاوت اسید هیومیک با اسید فولیک …………………………………………………………………….13

    1-2-10-2- اهمیت اسید هیومیک ……………………………………………………………………………………………13

    1-2-10-3- خواص اسید هیومیک ……………………………………………………………………………………………14

    1-2-11- علف های هرز …………………………………………………………………………………………………………….15

    1-2-11-1- اثر علف­های هرز بر نظام­­های زراعی و غیر زراعی …………………………………………………17

    فصل دوم: بررسی منابع

    2-1-1- تاثیر نیتروژن بر روی عملکرد و اجزای عملکرد ذرت ………………………………………………….20

    2-1-2- ضرورت کاربرد به موقع نیتروژن ………………………………………………………………………………….20

    2-1-3- تقسیط نیتروژن …………………………………………………………………………………………………………….21

    2-2-1- بررسی اثر اسید هیومیک خصوصیات فیزیولوژیک گیاهان…………………………………………..23

    2-2-2- تأثیر اسید هیومیک بر عکس العمل­های رشدی و صفات زراعی گیاهان ……………………24

    2-3-1- خسارت علف­های هرز ذرت ………………………………………………………………………………………….25

    2-3-2- نقش ازت در رقابت گیاهان زراعی با علف­های هرز………………………………………………………26

    2-3-3- نقش زمان کاربرد ازت در رقابت گیاهان زراعی با علف­های هرز …………………………………28

    2-3-4- نقش اسید هیومیک در رقابت علف­های هرز ……………………………………………………………….29

    2-3-5- اثر متقابل اسید هیومیک و نیتروژن در رقابت ذرت با علف­های هرز ………………………….30

    فصل سوم: مواد و روش

    3-1- زمان و مکان مورد آزمایش ……………………………………………………………………………………………….34

    3-2- موقعیت شهر بسطام از نظر جغرافیایی ……………………………………………………………………………..34

    3-3- خصوصیات خاک مورد آزمایش …………………………………………………………………………………………34

    3-4- نوع و قالب طرح آزمایشی ………………………………………………………………………………………………….35

    3-5- مشخصات مواد آزمایشی ……………………………………………………………………………………………………36

    3-6- عملیات اجرایی …………………………………………………………………………………………………………………..37

    3-6-1- نقشه کشت ……………………………………………………………………………………………………………………37                                                                                                                 3-6-2- عملیات آماده سازی زمین و کاشت ……………………………………………………………………………..38

    3-6-3- عملیات داشت ……………………………………………………………………………………………………………….38

    3-6-4- نمونه برداری و اندازگیری­ها …………………………………………………………………………………………39

    3-6-4-1- نمونه برداری ذرت ……………………………………………………………………………………………………39

    3-6-4-2- نمونه برداری علف های هرز …………………………………………………………………………………….40                                                                               3-6-5- برداشت نهایی ……………………………………………………………………………………………………………….40

    3-6-7- تجزیه آماری داده ­ها ………………………………………………………………………………………………………40

    فصل چهارم: نتایج و بحث

    4-1- نتایج حاصل از تجزیه واریانس ذرت …………………………………………………………………………………42

    4-1-1- شاخص سطح برگ ……………………………………………………………………………………………………….42

    4-1-2- ارتفاع گیاه …………………………………………………………………………………………………………………….48

    4-1-3- قطر ساقه ……………………………………………………………………………………………………………………….49

    4-1-4- طول بلال ………………………………………………………………………………………………………………………49

    4-1-5- تعداد دانه در ردیف بلال ……………………………………………………………………………………………..51

    4-1-6- وزن بلال ……………………………………………………………………………………………………………………….52

    4-1-7- تعداد ردیف دانه در بلال ………………………………………………………………………………………………54

    4-1-8- تعداد دانه در بلال ………………………………………………………………………………………………………..57

    4-1-9- قطر چوب بلال ……………………………………………………………………………………………………………..60

    4-1-10- وزن خشک چوب بلال ……………………………………………………………………………………………….62

    4-1-11- وزن صد دانه ………………………………………………………………………………………………………………64

    4-1-12- عملکرد دانه ………………………………………………………………………………………………………………..66

    4-1-13- عملکرد بیولوژیک ……………………………………………………………………………………………………….69

    4-1-14- شاخص برداشت ………………………………………………………………………………………………………….72

    4-2- نتایج حاصل از تجزیه واریانس علف­های هرز ذرت …………………………………………………………..74

    4-2-1- تعداد کل علف های هرز ……………………………………………………………………………………………….74

    4-2-2- وزن خشک کل علف­های هرز ………………………………………………………………………………………77

    4-3- نتیجه گیری کلی ………………………………………………………………………………………………………………81

    4-4- توصیه ها و پیشنهادات ……………………………………………………………………………………………………..83

    4-5- منابع مورد استفاده ………………………………………………………………………………………………………….86

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    فهرست جداول

    جدول2-1- مراحل رشد ذرت ………………………………………………………………………………………………………7

    جدول3-1- نتایج تجزیه شیمیایی و فیزیکی خاک مزرعه ………………………………………………………..34

    جدول 3-2- محتویات محلول اسیدهیومیک(سیسارون) …………………………………………………………..35

    جدول 4-1- نتایج تجزیه واریانس صفات مورد مطالعه ذرت …………………………………………………… 59

    جدول 4-2- نتایج تجزیه واریانس صفات مورد مطالعه ذرت …………………………………………………… 73

    جدول4-3- نتایج تجزیه واریانس مربوط به تاثیر تیمارها بر تعداد کل علف های هرز در شش

    مرحله نمونه برداری در طول فصل رشد …………………………………………………………………………………. 84

    جدول4-4- نتایج تجزیه واریانس مربوط به تاثیر تیمارها بر وزن خشک کل علف های هرز

    در شش مرحله نمونه برداری در طول فصل رشد …………………………………………………………………….. 84

    جدول 4-5- مقایسه میانگین اثر اصلی تقسیط نیتروژن بر تعداد کل علف های هرز در شش

    مرحله نمونه برداری در طول فصل رشد ……………………………………………………………………………………85

    جدول 4-6- مقایسه میانگین اثر اصلی تقسیط نیتروژن بر وزن خشک کل علف های هرز در

    شش مرحله نمونه برداری در طول فصل رشد …………………………………………………………………………..85

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    فهرست اشکال

    شکل 3-1- نقشه کاشت ……………………………………………………………………………………………………………..37

    شکل 4-1- روند تغییرات شاخص سطح برگ در تقسیط کود نیتروژن …………………………………….43

    شکل 4-2- اثر تقسیط نیتروژن بر شاخص سطح برگ در انتهای فصل رشد ……………………………44

    شکل 4-3- روند تغییرات شاخص سطح برگ در کاربرد اسید هیومیک …………………………………..45

    شکل 4-4- روند تغییرات شاخص سطح برگ در کنترل علف هرز …………………………………………..46

    شکل 4-5- اثر کنترل علف هرز بر شاخص سطح برگ در انتهای فصل رشد …………………………. 47

    شکل4-6- تاثیر کنترل علف هرز بر قطر ساقه …………………………………………………………………………..49

    شکل4-7- تاثیر کنترل علف هرز بر طول بلال ………………………………………………………………………..50

    شکل4-8- اثر کنترل علف هرز بر تعداد دانه در ردیف ……………………………………………………………..52

    شکل4-9- اثر تقسیط نیتروژن بر وزن بلال ………………………………………………………………………………53

    شکل4-10- اثر کنترل علف هرز بر وزن بلال ……………………………………………………………………………54

    شکل4-11- اثر تقسیط نیتروژن بر تعداد ردیف دانه در بلال ……………………………………………………55

    شکل4-12- اثر اسید هیومیک بر تعداد ردیف دانه در بلال ………………………………………………………56

    شکل4-13- اثر کنترل علف هرز بر تعداد ردیف دانه در بلال ……………………………………………………57

    شکل4-14- اثر کنترل علف­ هرز بر تعداد دانه در بلال ……………………………………………………………..58

    شکل4-15- اثر تقسیط نیتروژن بر قطر چوب بلال …………………………………………………………………..61

    شکل 4-16- اثر کنترل علف هرز بر قطر چوب بلال …………………………………………………………………61

    شکل4-17- اثر تقسیط نیتروژن بر وزن خشک چوب بلال ……………………………………………………….62

    شکل4-18- اثر کنترل علف­هرز بر وزن خشک چوب بلال ……………………………………………………….63

    خرید فایل متن کامل در سایت zusa.ir

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *